Monthly Archives: august 2014

  • 0

Tréningy

Category:Možnosti pre vás

Ak máš viac než 18 rokov, určité predošlé pracovné alebo dobrovoľnícke skúsenosti a chcel by si prehĺbiť poznatky o určitej téme a svoje skúsenosti zdieľať s inými, tréningy sú v tom prípade pre teba!

Čítať viac

  • 0

Mládežnícke výmeny

Category:Možnosti pre vás

Azda každý rád cestuje, stretáva nových ľudí, kultúry, miesta, rovnako ako sa každý chce alebo potrebuje vzdelávať a zlepšovať celý život, že? Preto ponúkame unikátne spojenie cestovania a vzdelávania prostredníctvom MLÁDEŽNÍCKYCH VÝMEN! Vysielame mladých ľudí vo veku zvyčajne od 14-30 rokov na rôzne mládežnícke výmeny do rôznych krajín Európy. V rámci každej mládežníckej výmeny je vždy určená téma ktorej sa účastníci venujú, napríklad: šport, zdravý životný štýl, ochrana životného prostredia, rozvoj soft-skills, vidiecky rozvoj, podpora podnikania, dobrovoľníctvo,  aktívna participácia, ľudské práva, spoznávanie iných kultúr a mnohé iné.

Čítať viac


  • 0

O Solúnskej rozprávke

Category:Príbehy účastníkov

Bielo modré kockované obrusy sotva vykukujú spod mís zívajúcich olivovo bazalkovým sósom, spod tanierov s poslednými zbytkami ešte rozvoniavajúcej musaky a orosených pohárov, teraz už len spomínajúcich na džbány chladnej vody. Podlhovasté stoly usadené kdesi v chladnúcom piesku Pereiskej pláže a za nimi 39 sýtych žalúdkov tráviacich večerný rozhovor. Chorváti, Srbi a Bosniaci, Poľsko vedľa Litvy, Gréci s Turkami, všetci fajčiaci na sváry minulosti, či vykonštruované nezhody politiky, vychutnávajúci spoločnú prítomnosť a južanské víno. Zapadajúce slnko strieda komorná žiara drevených faklí, zatiaľ čo trio starčekov ladí ošúchané bouzouki. Rozprávka? Nie, jeden z ďalších projektov EÚ.

Čítať viac