Monthly Archives: jún 2018

  • 0

Humanhymne alebo aj European Values

Category:Príbehy účastníkov

Možno sa začudujete prečo som vybrala práve takýto názov pre tento článok ale myslím si, že to rýchlo pochopíte. Výmena v Luxembursku bola mojou prvou mládežníckou výmenou a posledný týždeň pred odchodom som začínala naozaj panikáriť. Od organizátorov sme mali poslané noty a text Humanhymne ( hudba Ódy na radosť ) a nebola som si istá na akej úrovni to máme vedieť a či sa moji spoluúčastníci tiež pripravujú.

Čítať viac


  • 0

Disconnect to connect

Category:Príbehy účastníkov

Za možnosť vycestovať do Portugalska vďaka A.D.E.L., sme doteraz vďačné a pri každej možnej situácii spolu s úsmevom spomíname na krásne chvíle strávené v tejto slnkom zaliatej, a čo by človek nepovedal aj poriadne veternej, krajine. Svoju cestu sme začali už dva dni pred vycestovaním, čo nám umožnilo porozhliadať sa po nádhernom Lisabone a navštíviť niektoré z jeho pre nás najzaujímavejších miest a pamiatok (stihli sme ich pomerne veľa), nadýchať sa oceánskeho vzduchu na rozšírnych plážach mestečka Cashcais a ochutnať tie najpresladenejšie, no zároveň najchutnejšie aké som kedy jedla, koláčiky a rôzne iné portugalské maškrty.

Čítať viac

  • 0

Vybrali sme sa za Antigonou

Category:Príbehy účastníkov

Na návštevu sme prišli na osem dní. Po príchode sme zistili, že ona už pár rokov nie je doma.
Našťastie sme neboli jediní čo ju prišli navštíviť. Bolo tam ďalších 35 návštevníkov. A tak sme sa všetci dohodli, že tých 8 dní strávime spoločne a pôjdeme po jej stopách a príbehu.

Čítať viac

  • 0

Cesta do Budapešti

Category:Príbehy účastníkov

Dňa 25. mája 2018 sa 42 študentov z Medzilaboriec a Stropkova zúčastnilo medzinárodnej konferencie You are welcome v Budapešti. Počas dňa sme si mohli pozrieť mesto. Navštívili sme múzeum, Elizabetin most, z ktorého sa nám naskytol výhľad na celé mesto.

Čítať viac