Monthly Archives: február 2020

  • 0

10 výborne strávených dní na Kostarike

Category:Príbehy účastníkov

“Pobyt na Kostarike vďaka programu CUSPYDAL financovaného prostredníctvom Európskej únie bol skvelou možnosťou ako spoznať viac seba samého, nových inšpiratívnych ľudí ruka v ruke so zákutiami exotickej krajiny. Tento projekt ma namotivoval zamyslieť sa nad sebou, nad tým, čomu venujem svoj čas, ako aj uvedomiť si, že občianska aktivizácia je nielen potrebná, ale nevyhnutná.

Čítať viac

  • 0

Ako bojovať proti vylúčeniu

Category:Príbehy účastníkov

Erasmus+ projekt na tému sociálneho vylúčenia sa konal v poľskom meste Wierzchoslawice. Konal sa od 8.novembra do 16. novembra 2019. Už prvý deň bol perfektný, keď sme po skorom príchode spoznali Joannu a Magdalenu, dve z troch organizátorov tohto projektu. Po príchode tímov z iných krajín sme sa hrali rôzne aktivity na „prelomenie ľadov“ medzi účastníkmi.

Čítať viac

  • 0

Feedback z tréningu na Malte

Category:Príbehy účastníkov

Na prelome novembra a decembra sme sa zúčastnili Erasmus+ tréningu zameranom na facilitáciu v mládežníckych skupinách v obci Marsaxlokk na Malte. Účastníci pochádzali z Grécka, Poľska, Talianska, Portugalska, Rumunska a Slovenska.

Čítať viac

  • 0

Predali nás na orgány?

Category:Príbehy účastníkov

Ešte na konci októbra sa naša slovenská skupina vybrala do Španielskeho mestečka Iscar. Napriek tomu, že nám zrušili let sme si nenechali pokaziť náladu a snažili si užiť naplno to, čo Erasmus+ projekty ponúkajú. Neváhali sme a hneď po príchode na ubytovňu o 1 ráno sme sa zastavili na jednej z izieb. Rozprávali sme sa a zoznamovali, rovnako tak aj nasledujúce dni, počas ktorých sa z cudzincov stávali priatelia na celý život.

Čítať viac

  • 0

Hudobný aj letecký šok vo Francúzsku

Category:Príbehy účastníkov

Na prelome októbra a novembra sa naša malá slovenská skupinka o šiestich Slovákoch vybrala na mládežnícku výmenu s netradičnou témou hudobná improvizácia do Francúzska. Táto výmena bola jedno veľké dobrodružstvo, čo sa potvrdilo už hneď na začiatku, keď nám 4 hodiny meškalo lietadlo a tak sme si cestu tam museli zariadiť nanovo za pochodu. Všetko sme pohodovo zvládli, zažili kopec zábavy.

Čítať viac