Monthly Archives: september 2022

  • 0

Made4Youth v Lotyšsku

Category:Príbehy účastníkov
Počas každého dňa sme mali zabezpečený bohatý program. Projektový manažment a komunikáciu sme spoznali z rôznych pohľadov. Napríklad z pohľadu európskych inštitúcií, firiem, vlád, ako aj z pohľadu osobnostného rozvoja. Tréneri využívali viaceré interaktívne metódy, napríklad skupinové hry a prezentácie, brainstorming, skupinové a individuálne riešenie prípadových štúdií, vizuálne znázornenia, improvizácie a experimentálne hry. Takéto prístupy považujeme za oveľa progresívnejšie, zaujímavejšie a efektívnejšie než klasické školské memorovacie teórie.
Čítať viac

  • 0

Na bicykloch po Nemecku

Category:Príbehy účastníkov
Najjednoduchším spôsobom ako sa naučiť niečo nové zábavnou formou je určite účasť na projektoch Erasmus+. Pomocou organizácie Adel Slovakia som sa tak mala možnosť dostať do Nemecka na projekt s názvom Energy Forever, ktorý sa uskutočnil v dňoch 1.6. 2022 – 11.6. 2022.

Čítať viac


  • 0

Nie každý Erasmus sa úplne vydarí. Avšak nakoniec ide len o to ako sa na to pozeráme.

Category:Príbehy účastníkov
V júni som sa spolu s ďalšími 5 Slovákmi vybrala na cestu za dobrodružstvom a novými poznatkami o sustainbilite. Stretli sme sa na letisku v Madride 🇪🇸. Pre štyroch členov našej posádky to bol prvý projekt. Očakávali sme veľa a napriek tomu, že projekt nebol podľa našich predstáv, dostali sme ešte viac.
Čítať viac

  • 0

Môj prvý týždeň v Záhrebe

Category:Príbehy účastníkov

15. februára som nasadla do môjho modrého šípu, opustila rodnú hrudu a zamierila na ročné dobrodružstvo do Záhrebu. Cesta trvala asi päť hodín a nezaobišla sa bez problémov. Keď som si spokojne prechádzala maďarskými cestami, zrazu som uvidela v spätnom zrkadle členov policajnej hliadky, ktorí naskákali do auta ako muži z Kobry 11. Chvíľu im trvalo, kým ma dobehli, ale napokon sa im to podarilo. Traja Maďari, ktorí nevedeli ani slovo po anglicky :). Našťastie šikovní ľudia vymysleli Google prekladač, ktorý situáciu zachránil a po pol hodine ma muži zákona pustili ďalej :).

Čítať viac