Príbehy účastníkov

  • 0

Skills for Success Youth Exchange

Category:Príbehy účastníkov

    Uprostred začínajúcej sa lyžiarskej sezóny sme sa ako 7 účastníci zo Slovenska zúčastnili Erasmus+ projektu ,,Skills for Success‘‘ v Bansku, Bulharsku. Plní očakávaní sme sa skoro ráno, 21.11.2023, zoznámili na letisku vo Viedni a do lietadla sme už nastupovali v uvoľnenej nálade ako kamaráti, ktorých čaká niekoľkodňové dobrodružstvo. Ranný let nás postupne uložil na spánok a po prebudení sa už pod našimi nohami rozprestieralo hlavné mesto, Sofia. V meste sme chvíľku zostali a po pár hodinách sme už nastupovali na autobus do Banska, našej cieľovej destinácie.

Čítať viac


  • 0

G-lifestyle

Category:Príbehy účastníkov

Erazmus G-lifestyle (Bansko 2023)

V štvrtok 30.11. sme  7mi zo Slovenska odleteli do Bulharska, pretože sme mali možnosť zúčastniť sa na projekte Greenlifestyle v Bansku. Náš prvý deň sme venovali hlavnému mestu Sofia, kde sme videli katedrálu Alexandra Nevského, navštívili múzeá a spoznali miestne podniky.

Čítať viac


  • 0

GREEN INNOVATORS

Category:Príbehy účastníkov

Projekt Green Innovators sa konal 10.9.-19.9. 2023 v Brage. Prvé dni sme mali príležitosť oboznámiť sa s témou projektu, objavovať mesto Braga a bližšie spoznať ostatných členov z rôznych krajín. Čakali nás zaujímavé poznávacie aktivity, čistenie miestneho kopca Picoto a okolia či príprava skupinového projektu o ekológii Slovenska. Jeden z večerov bol určený pre kultúrnu noc, kde sme sa mohli dozvedieť viac o druhých štátoch a zároveň sme oboznámili ostatných s našou krajinou, Slovenskom. Rozprávalo sa o rozmanitých tradíciách a zvykoch, ochutnávalo sa tradičné jedlo či pochúťky a učili sme sa tance rôznych kultúr. 

Čítať viac


  • 0

You(th) Got This v Holandskom De Weere

Category:Príbehy účastníkov

Počas letných prázdnin, 25. júla až 3. augusta, sa nás, 10 mladých Slovákov, zúčastnilo Erazmus + programu s témou You(th) Got This v Holandsku. 

Čítať viac


  • 0

Rural developement

Category:Príbehy účastníkov

Ocitnúť sa v strede novembra na slnečnom mieste, niekde uprostred Portugalska,  plnom skvelých a inšpiratívnych  ľudí zo 6 európskych krajín a popri tom sa ešte aj veľmi veľa naučiť? To sa veru nestáva často. Keď si však účastníkom mládežníckej výmeny, nič nie je nemožné. Toto poznanie som ja a môj štvorčlenný tím (shoutout to Ninka, Sima, Dávid a Samko) nadobudla počas 9 dní, ktoré sme strávili v zahraničí.  

Čítať viac


  • 0

ZERO WASTE, GO GREEN

Category:Príbehy účastníkov

Mládežnícka výmena v Portugalskom mestečku Murca niesla názov “ZERO WASTE, GO GREEN”, kde 5 účastníkov z viacerých krajov Slovenska zdokonaľovalo svoje kompetencie hlavne v oblastiach ekológie, udržateľnosti a európskeho občianstva. Počas ôsmich augustových dní od 4.8 do 11.8 sa spojili mladí ľudia z rôznych kútov Európy, aby pracovali na podpore environmentálneho povedomia a udržateľných postupov so zameraním na kritickú tému znižovania odpadu.

Čítať viac