Stories of participants

  • 0

We are ambassadors for the European Parliament elections

Category:Stories of participants

Do you know how important the function of the European Parliament is for us? It affects our lives much more than you think, which is why we decided to take part in a project organised by ADEL Slovakia as two high school girls.

Read More


  • 0

Skills for Success, Youth Exchange

Category:Stories of participants

    Uprostred začínajúcej sa lyžiarskej sezóny sme sa ako 7 účastníci zo Slovenska zúčastnili Erasmus+ projektu ,,Skills for Success‘‘ v Bansku, Bulharsku. Plní očakávaní sme sa skoro ráno, 21.11.2023, zoznámili na letisku vo Viedni a do lietadla sme už nastupovali v uvoľnenej nálade ako kamaráti, ktorých čaká niekoľkodňové dobrodružstvo. Ranný let nás postupne uložil na spánok a po prebudení sa už pod našimi nohami rozprestieralo hlavné mesto, Sofia. V meste sme chvíľku zostali a po pár hodinách sme už nastupovali na autobus do Banska, našej cieľovej destinácie.

Read More


  • 0

G-lifestyle

Category:Stories of participants

Erazmus G-lifestyle (Bansko 2023)

V štvrtok 30.11. sme  7mi zo Slovenska odleteli do Bulharska, pretože sme mali možnosť zúčastniť sa na projekte Greenlifestyle v Bansku. Náš prvý deň sme venovali hlavnému mestu Sofia, kde sme videli katedrálu Alexandra Nevského, navštívili múzeá a spoznali miestne podniky.

Read More


  • 0

GREEN INNOVATORS

Category:Stories of participants

Projekt Green Innovators sa konal 10.9.-19.9. 2023 v Brage. Prvé dni sme mali príležitosť oboznámiť sa s témou projektu, objavovať mesto Braga a bližšie spoznať ostatných členov z rôznych krajín. Čakali nás zaujímavé poznávacie aktivity, čistenie miestneho kopca Picoto a okolia či príprava skupinového projektu o ekológii Slovenska. Jeden z večerov bol určený pre kultúrnu noc, kde sme sa mohli dozvedieť viac o druhých štátoch a zároveň sme oboznámili ostatných s našou krajinou, Slovenskom. Rozprávalo sa o rozmanitých tradíciách a zvykoch, ochutnávalo sa tradičné jedlo či pochúťky a učili sme sa tance rôznych kultúr. 

Read More


  • 0

You(th) Got This v Holandskom De Weere,

Category:Stories of participants

Počas letných prázdnin, 25. júla až 3. augusta, sa nás, 10 mladých Slovákov, zúčastnilo Erazmus + programu s témou You(th) Got This v Holandsku. 

Read More


  • 0

Rural developement

Category:Stories of participants

Ocitnúť sa v strede novembra na slnečnom mieste, niekde uprostred Portugalska,  plnom skvelých a inšpiratívnych  ľudí zo 6 európskych krajín a popri tom sa ešte aj veľmi veľa naučiť? To sa veru nestáva často. Keď si však účastníkom mládežníckej výmeny, nič nie je nemožné. Toto poznanie som ja a môj štvorčlenný tím (shoutout to Ninka, Sima, Dávid a Samko) nadobudla počas 9 dní, ktoré sme strávili v zahraničí.  

Read More