Karpaty našimi očami

  • 0

Karpaty našimi očami

Category:Príbehy účastníkov

Vďaka organizácií Adel Slovakia sme na konci augusta dostali skvelú príležitosť zúčastniť sa projektu v Rumunsku, ktorý bol zameraný na turistiku. Hlavným cieľom bolo motivovať mladých ľudí tráviť v prírode čo najviac času a objavovať krásy hôr. 

Projekt sa odohrával v Transylvánií, konkrétne v časti Harghita. Počas túr sme prešli niekoľko kilometrov rumunských Karpát a ocitli sme sa až na rumunsko-maďarských hraniciach. Krásne výhľady, ktoré nám príroda ponúkla, sme mali možnosť zachytiť dronom, s ktorým niektorí z nás robili prvýkrát – naučili sme sa tak opäť niečo nové. 

Projektu sa zúčastnili celkovo tri krajiny – Slovensko, Rumunsko a Poľsko. S účastníkmi z iných krajín sme si vymieňali rôzne zážitky z prírody a tiež tipy na túry a výlety. Okrem toho sme si precvičili nielen angličtinu, ale aj nejaké tie vedomosti z poľštiny a maďarčiny (miešanie jazykov sme si naozaj užívali). Program bol veľmi pestrý – od hôr, cez tradičné rumunské tance až po salaš, na ktorom sme mali možnosť vidieť výrobu syra a ochutnať tradičné rumunské jedlá.  

Posledný deň sme sa počas cesty domov zastavili vo viacerých rumunských mestách, ktoré nás svojou úžasnou atmosférou priam očarili. Rumunsko sa nám naozaj zapáčilo a bezpochyby sa tam plánujeme vrátiť. Projekt nám dal mnoho nových skúseností a zážitkov a určite naň len tak ľahko nezabudneme. 

  • Emma Slobodníková

Komentovať