Rôzne

  • 0

Adventure summer camp 2024

Category:Rôzne

Letný tábor plný dobrodružstiev

Potrebujete počas leta v pokoji pracovať, ale zároveň chcete svojim deťom dopriať kvalitné letné prázdniny, plné nezabudnuteľných chvíľ a aktivít ?

Vitajte v nezabudnuteľnom letnom tábore pre deti vo veku 9-12 rokov. Adventure Summer camp 2024! Zážitky plné dobrodružstva, vzdelávania a zábavy čakajú na vaše deti od 28. júla do 2. augusta 2024 v nádhernom prostredí Penziónu Roháčan Huty, Oblasť Kvačianska Dolina, región Liptov, okres Liptovský Mikuláš.

Čítať viac


  • 0

Čo sa udialo v roku 2023

Category:Rôzne

A je to tu, ďalší rok za nami. Rok 2023 priniesol veľa nových a nečakaných zmien, ale k nim sa dostaneme až neskôr. Najprv si preberieme čo sa nám podarilo a čo všetko sme spolu s vami zažili.

Čítať viac

  • 0

Disinfo Decoded: Navigating the disinformation”

Category:Rôzne

As part of the From Here We Rise project, we are running an awareness-raising campaign on the topic of misinformation. Read the article with the most well-known terms. Do you know the meaning of all the terms related to the topic?

Čítať viac


  • 0

Slovensko! Čakajú nás Voľby do Európskeho Parlamentu 2024!

Category:Rôzne

Študenti stredných škôl z celého Slovenska absolvovali online seminár zameraný na podporu účasti mladých ľudí v Eurovoľbách 2024. Títo žiaci už dnes vedia kedy sa voľby konajú a študenti, ktorí v termíne volieb budú mať 18 rokov majú záujem o účasť na voľbách. Ako to celé prebiehalo, a čo sa na seminároch dozvedeli ? Prečítajte si v článku.  

Čítať viac


  • 0

Hra EulectionVille na stredných školách

Category:Rôzne

Slovenskí stredoškoláci mali možnosť vyskúšať si hru EulectionVille a hravou formou sa oboznámiť s demokratickým a miestnym riadením.

Hra EulectionVille je stolová alebo podlahová hra pre skupinu. Hraním hry Eulectionville mali žiaci príležitosť pochopiť demokratické procesy, princípy fungovania politických rozhodnutí a ich komplexnosti. Taktiež si precvičili skupinovú prácu a prezentačné, argumentačné a diskusné schopnosti. Hra Eulectionville priniesla inovatívny, zábavný a náučný spôsob edukácie medzi stredoškolákmi.

Čítať viac


  • 0

Ambasádori volieb do Európskeho parlamentu 2024

Category:Rôzne

Voľby do Európskeho Parlamentu sa konajú v júni 2024. Už dnes prieskumy Eurobarometra hovoria, že iba 26 percent Slovákov má záujem zúčastniť sa volieb do EP 2024. Na Slovensku bola účasť vo voľbách v roku 2014 iba 13,05 % čo bola najnižšia zo všetkých členských krajín. v roku 2019 stúpla účasť na Slovensku na 22,74 %. Aj napriek tomu zostala najnižšia zo všetkých členských krajín. Tieto dáta sú o to viac zarážajúce, pretože až 82% Slovákov si je vedomých, že aktivity EÚ menia ich prostredie a majú dopad na ich každodenný život. 

Čítať viac