Monthly Archives: marec 2020

  • 0

Športová výmena v Portugalsku

Category:Príbehy účastníkov

Ahoj! Vitaj s nami v Portugalsku, krajine plnej úžasných ľudí, zábavy, priateľstiev. Mali sme výbornú príležitosť cestovať do Portugalského mestečka Villa Nova de Cerveira, ktoré tvorí hranicu medzi Španielskom a Portugalskom. Na tomto krásnom mieste sme boli od 6.3.2020 ako účastníci projektu s názvom  „Don’t Stop Me Now!“ Odísť sme museli už 13.3.2020, ale s radosťou by sme si tento projekt predĺžili do júna ?.  A koho sme tam stretli?  Ľudí z týchto krajín : Bulharska, Turecka, Poľska, Českej Republiky a hosťujúcej krajiny Portugalska.

Čítať viac

  • 0

O rozprávkach, stereotypoch a šťastnom návrate

Category:Príbehy účastníkov

Na začiatku marca sme vďaka ADEL dostali možnosť vycestovať do hlavného mesta Gruzínska a zúčastniť sa 6- dňovej mládežníckej výmeny, ktorej hlavnou témou boli ľudské práva. V Tbilisi sme sa stretli s mladými ľuďmi z hosťujúcej krajiny – Gruzínska a ostatnými krajinami Vyšehradskej štvorky.

Čítať viac


  • 0

Spomienky na celý život

Category:Príbehy účastníkov

Mládežnícka výmena s názvom Youth 4 Climate Action NOW na Cypre sa konala na prelome februára a marca. Naša slovenská skupina si ju užila naplno, veď čo je lepšie ako byť v krásnom prostredí v horách, ísť na výlety k slnečnému pobrežiu, ale hlavne vzdelávať sa v aktuálnych témach súvisiacich s ekológiou a klimatickou zmenou? Je to proste skvelá kombinácia na získanie veľa užitočných vedomostí, vytvorenie tých najlepších spomienok a nových kamarátstiev.

Čítať viac


  • 0

Z Cypru rovno do karantény

Category:Príbehy účastníkov

Vďaka organizáciám ADEL a Seal Cyprus sme mali možnosť zúčastniť sa tréningu s názvom YouthPass+, ktorý sa konal na slnečnom Cypre v období od 7. do 15. marca. My, traja slovenskí účastnící – Nikol, Paulína a Patrik, sme sa rozhodli odísť na tréning o deň skôr pred oficiálnym začiatkom, aby sme mali trošku viac času spoznať krásy Cypru a mesta Larnaca. Od prvého momentu nás prekvapilo počasie, šoférovanie na ľavej strane a mestečko pripomínajúce Grécko. Vedeli sme, že Slnko a pláž urobia tento projekt predsa len o niečo výnimočnejší… a mali sme pravdu.

Čítať viac

  • 0

Oznam k aktuálnej situácii

Category:Rôzne

Oznamujeme, že na nadchádzajúce týždne neplánujeme žiadne ďalšie projekty či podujatia, väčšina bola presunutá na neskôr – ako preventívne opatrenie proti šíreniu koronavírusu a ochorenia COVID-19.
Pevne veríme, že sa situácia čoskoro vyrieši a hneď potom budú zverejnené aj nové príležitosti od nás.

Čítať viac