Monthly Archives: január 2022

  • 0

Malta aj bez cementu

Category:Príbehy účastníkov

Nie tak dávno, začiatkom septembra 2021 som si klasicky prezeral novinky na facebooku, keď ma zrazu jeden príspevok zaujal. Ako to už býva pomyslel som si „to vyzerá dobre, tam by som išiel“ a očakával, že na to ďalšieho rána zabudnem. Nezabudol som a pre zmenu som si povedal, že sa skúsim prihlásiť a ak to dobre vypáli zažiť nejaké dobrodružstvo. O týždeň som už sedel v lietadle s destináciou Malta.

Čítať viac


  • 0

LOVE

Category:Príbehy účastníkov

Prostredníctvom organizácie ADEL sme sa zúčastnili na začiatku októbra tréningu v Chorvátsku, v prímorskom meste Šibeník. Tréningový kurz s názvom „Learn to OpImize Volunteering Experience – LOVE“ trval sedem dní, od 30. septembra do 6. októbra.

Čítať viac

  • 0

Dobrodružstvo vo Francúzsku

Category:Príbehy účastníkov

Chcel by som sa podeliť o skúsenosti v rámci  projektu European solidarity corps . Projekt som našiel celkom náhodou, cez zdieľaný príspevok jedného francúzskeho dievčata, ktoré som spoznal ešte v ten rok na Slovensku,  ktoré mi preposlalo v jeden septembrový večer príležitosť pracovať na francúzskej strednej škole v rámci projektu ESC s názvom Discover Europe in your school. Vzhľadom na to , že som mal počas roka 2020 vysokoškolské online vyučovanie, som túto ponuku uvítal s nadšením a s očakávaním, že vyplním voľný čas medzi vyučovaním ďalšou možnosťou môjho sebarozvoja. 

Čítať viac


  • 0

Naučili sme sa myslieť kreatívne!

Category:Príbehy účastníkov

In the period 14.08.2021 – 21.08.2021 an international training course Art of creative thinking ACT has been implemented in Sofia. The event gathered together participants from Bulgaria, Bosnia and Herzegovina, Cyprus, Hungary, Italy, Serbia and Slovakia, working with and for the young people in their countries.

Čítať viac


  • 0

Ročné dobrovoľníctvo v Národnej galérii

Category:Príbehy účastníkov

Bea bola jednou zo skupiny odvážlivcov, ktorí sa odhodlali počas vrcholu pandémie odísť na ročný dobrovoľnícky projekt a mala to šťastie, že sa mohla dostať priamo do National Portrait Gallery v Budapešti. 

Čítať viac

  • 0

Karpaty našimi očami

Category:Príbehy účastníkov

Vďaka organizácií Adel Slovakia sme na konci augusta dostali skvelú príležitosť zúčastniť sa projektu v Rumunsku, ktorý bol zameraný na turistiku. Hlavným cieľom bolo motivovať mladých ľudí tráviť v prírode čo najviac času a objavovať krásy hôr. 

Čítať viac