Monthly Archives: január 2020

  • 0

Cirkusové dobrodružstvo

Category:Príbehy účastníkov

,,Marko teší ma” ,,Kaja” a kde máme Svetu? Áno presne takto to celé začalo. Celé naše 8 dnové cirkusové dobrodružstvo ktoré sa odohrávalo v malej slovinskej dedinke menom Brežice, ktorá vôbec nebola až taká malá. A nachádzala sa hneď vedľa druhej dedinky s názvom Dobova na ktorú máme podľa môjho názoru doživotné spomienky. Do tejto malej-nemalej dedinky sme sa dostali autobusom teda vlastne 2 autobusmi a jedným vlakom (inak to bolo celkom naskok).

Čítať viac

  • 0

O športe v Slovinsku

Category:Príbehy účastníkov

Dosť dlho som hľadal projekt s tematikou, ku ktorej by som mal aspoň ako taký vzťah takže som bol nadšený keď som uvidel názov red card for social exclusion a v infopacku sa dočítal že ide o projekt zameraný na využitie športu pri riešení spoločenských problémov. Ešte väčšmi nadšený som však bol keď som sa dozvedel že som dostal možnosť s trojicou spolužiakov vydať sa na cestu do Slovinského mestečka Rakičan a tento projekt zažiť na vlastnej koži.

Čítať viac

  • 0

2 týždňové dobrovoľníctvo v Chorvátsku

Category:Príbehy účastníkov

Hneď po nasadnutí do autobusu sme si uvedomili, že najbližšie dva týždne nášho života budú poriadna výzva. Zimné Chorvátsko nie je práve lukratívna lokalita a my sme navyše smerovali do dediny Veliki Žitnik s 25 obyvateľmi, kam nechodí ani autobus. Prečo sme sa na to dali? Po príchode na miesto nás čakal šok. Nie ten, pri ktorom sa chcete otočiť na päte a zutekať. Ten príjemný. Ocitli sme sa v prekrásnom prostredí tichej dedinky, v ktorej sídlila organizácia Outward Bound Croatia. Privítal nás milý organizačný tím a my sme sa po chvíli cítili skutočne ako doma.

Čítať viac