Monthly Archives: máj 2019

  • 0

Naša cesta za podnikaním na ostrov Poros

Category:Príbehy účastníkov

Zo Slovenska sme vyrazili 5 mladí ľudia, ktorí chceli nakopnúť svoj podnikateľský plán. Aby sme premenili náš podnikateľský sen na skutočnosť, vyrazili sme na grécky ostrov Poros, kde sme sa zúčastnili tréningu „Younger’s Journey to Entrepreneurship“. Ako to prebiehalo?

Čítať viac

  • 0

Ponuka ADEL a EKO tričiek a tašiek

Category:Rôzne

Keďže viacerí ste písali že sa Vám páčia ADEL tričká, môžete ich mať. Dali sme ich vyrobiť viac, akurát s logom vzadu oproti pôvodnému modelu. Okrem ADEL tričiek sme sa však rozhodli vyrobiť aj trochu nezvyčajnejšie tričká, ktoré budú šíriť aj určitú „message“ – v tomto prípade, nevyhnutnosť správať sa ekologickejšie, keďže táto téma nás veľmi trápi. Okrem tašiek sú k dispozícii aj tašky.

Čítať viac

  • 0

Prvý let, prvé kúpanie v mori, prvá možnosť hovoriť po anglicky

Category:Príbehy účastníkov

Svoj život napĺňajte zážitkami, nie vecami. Dôležité je mať príbehy, o ktoré sa môžete podeliť, nie veci, s ktorými sa môžete predvádzať.  Prvý let v živote, prvé kúpanie v mori, prvá reálna možnosť hovoriť po anglicky mimo školskej lavice či prvé cezhraničné priateľstvá – aj to priniesol tento projekt účastníkom.  Alebo inými slovami, Erasmus+ je viac ako párty. My sme sa o tom presvedčili začiatkom apríla tohto roku, kedy sme mali možnosť zúčastniť sa mládežníckej výmeny na Cypre.

Čítať viac

  • 0

Článok z výmeny pri ktorom sa určite nasmejete

Category:Príbehy účastníkov

Pred pár týždňami, na začiatku apríla 2019 som ja a štyria ďalší šťastlivci zo Slovenska dostali príležitosť spoznať chorvátsku Dalmáciu úplne mimo sezónu. Túto príležitosť nedostali samozrejme iba Slováci, do Chorvátska pricestovali aj Lotyši, Poliaci, Taliani a najvzdialenejší – Portugalci. Hlavným zámerom projektu samozrejme nebolo skúšať palcami na nohách neskutočne chladné Jadranské more, ale dozvedieť sa niečo viac o Európskej únií, o blížiacich sa Eurovoľbách a o vnímaní mladých k predošle spomenutým subjektom. Ako teda cesta do Šibenika dopadla ?

Čítať viac

  • 0

Rozhovor – Pohľad na členstvo Slovenska v EÚ

Category:Rôzne

Rozhovor bol zrealizovaný pre Bratislava Policy Institute – http://www.slovakia100plus.sk/wp-content/uploads/2019/02/Cesta-ADEL-Slovakia.pdf

Čítať viac