Monthly Archives: december 2015

  • 0

CME – Let’s Get Them Working

Category:Príbehy účastníkov

Koncom novembra sa konalo úspešné stretnutie 13 krajín v Anglicku.The Contact Making Event “Let´s Get Them Working” v Birminghame mal neskutočnú vianočnú atmosféru.Možno aj to malo za následok prehĺbenia vzťahov medzi organizáciami a atmosféru, v ktorej sme postupne riešili problematiku mladých ľudí a možností, ktoré majú a predovšetkým to, ako im do budúcnosti pomôcť.

Čítať viac


  • 0

Aký bol rok 2015?

Category:Rôzne

559 – to je počet mladých ľudí ktorí sa mali možnosť vďaka ADEL v tomto roku zúčastniť rôznych projektov. Číslo sme oproti minulému roku viac než strojnásobili. Spoluorganizovali sme 88 projektov v 27 rôznych krajinách a zorganizovali sme 3 projekty na Slovensku.Taktiež sme vyslali prvých šiestich dobrovoľníkov

Čítať viac


  • 0

Podporujeme sociálne znevýhodnenú mládež

Category:Rôzne

Pripravili sme si pre niektorých z Vás pripravil malý vianočný darček! V skratke – odpustenie poplatku a kúpa letenky pre tých, ktorí si to nemôžu dovoliť.

Čítať viac

  • 0

Na tréningu “HyperYouth 3000” v Dánsku

Category:Príbehy účastníkov

Začiatkom novembra (3-11.novembra), sme sa zúčastnili (Tomáš, Rado a ja-Mária) tréningového kurzu HyperYouth 3000. Jeho hlavným cieľom bolo odovdzať nám poznatky v používaní webu 2.0. Zúčastnilo sa ho spolu 34 účastníkov z 10 krajín: Cyprus, Dánsko, Grécko, Maďarsko, Taliansko, Portugalsko, Rumunsko, Španielsko, Turecko a my zo Slovenska. Program bol financovaný z programu Erasmus + a hostiteľskou organizáciou bola Dánska NGO Crossing Borders. Oboznámili sme sa s novými možnosťami využitia webu 2.0 a získali sme i nové zručnosti, ktoré pre niektorých boli len oprášením toho čo už vedeli.

Čítať viac


  • 0

Mix dojmov a zážitkov z našich projektov II.

Category:Príbehy účastníkov

Prinášame druhú sériu článku v ktorom môžete nájsť spätnú väzbu z rôznych mládežníckych výmen a tréningov v zahraničí:

V Poľsku bolo perfektne, skvelé mesto, skvelí ľudia, skvelé všetko 🙂 Ešte raz ďakujem za možnosť zúčastniť sa, tento projekt ma motivoval do budúcna, rada by som absolvovala ešte ďalšie, pretože tam fakt človek získa veľa nových skúseností a má možnosť spoznať aj odlišné kultúry. A pracovať v tíme a po anglicky je celkom náročné, ale určite prospešné :)” Monika, Let´s play, Poľsko

Čítať viac


  • 0

Úžasný horúci Cyprus zatienil novembrové Slovensko

Category:Príbehy účastníkov

V čase 7. až 15. novembra sme sa šiesti ľudia zo Slovenska zúčastnili na projekte WATER – Liquid of Life na Cypre. Po vystúpení z lietadla v Larnace sme boli mierne zaskočení taxíkom ktorý po nás prišiel. Čakala nás biela TAXI limuzína. Plní očakávania sme nastúpili a šofér sa nás opýtal, kde to bude. Miesto, kam sme sa mali dostať, však na googli neexistovalo, tak sme sa ho pokúsili so šoférom nájsť. Nakoniec sme to našli na konci dedinky Paralimni, blízko tureckej časti Cypru. Ubytovali sme sa a išli sme spať…Týždeň plný zábavy, zážitkov a prekvapení sa začal.

Čítať viac