Monthly Archives: október 2018

  • 0

6-mesačná EDS na Cypre

Category:Príbehy účastníkov

Po ukončení univerzity som sa rozhodla prihlásiť na EDS a vycestovať do zahraničia. Keď som našla ponuku so športovou tematikou, hneď som vedela, že toto je pre mňa správna voľba. V novembri 2017 sa tak začala moja 6 mesačná výmena na Cypre.

Čítať viac

  • 0

Až 27 Slovákov na výmene v Rumunsku

Category:Príbehy účastníkov

Tento článok je písaný z pohľadu mojej osobnej skúsenosti na Erasmus+ projekte, Digital Bartering v Rumunsku. Jedná sa o môj prvý projekt, čiže som nevedel presne do čoho idem ale od kamaráta som počul dobre ohlasy tak som tomu chcel dať šancu. Komunikácia s našou team-leaderkou Luciou bola už pred samotným projektom veľmi podrobná a informatívna čo ma upokojilo. Na Facebookovej skupine sa rozhodlo, kvôli väčšine účastníkov, zem sa bude cestovať z Košíc. S kamarátom sme sa rozhodli prísť už o 2 dni skôr aby sme mali čas si prezrieť toto nádherne mesto.

Čítať viac

  • 0

Letná výmena vo Švédsku

Category:Príbehy účastníkov

Aj  vy ste vždy túžili navštíviť Škandináviu a poprechádzať sa v miestnej panenskej prírode? Aj toto bolo jednou z motivácií, ktoré hnali skupinku 10 ľudí zo Slovenska na cestu na sever Európy. Projekt bol zameraný na problematiku ekologického podnikania, a teda aj téma vyzerala sľubne, pretože ekológia je jednou z najväčších otázok posledných rokov. Po ceste sme sa postupne stretávali, či už v Bratislave, Budapešti, Štokholme alebo priamo v Karlstade, kde sa projekt aj konal.

Čítať viac

  • 0

Francúzsko v cirkuse

Category:Príbehy účastníkov

“Kde si bola cez prázdniny?” zaznieva typická septembrová otázka. “Vo Francúzsku…v cirkuse,” dodávam a s potešením sledujem prekvapenú grimasu na tvári pýtajúceho sa. Viem si živo predstaviť, čo vám pri slove cirkus prebieha hlavou. Zoslabnuté a vyhladované zvieratá, ktoré v klietkach krotko čakajú na svoj koniec. Nie, nebojte sa, nebola som cez leto bičovať zvieratá.

Čítať viac

  • 0

Stáž v ADEL

Category:Možnosti pre vás

Máš v škole  povinnú prax či stáž? Alebo hoci ju nemáš povinnú, ale chcel by si získať nové skúsenosti? Čo tak absolvovať stáž v ADEL? Chceš pomôcť pri príprave našich projektov, získať tak potrebné pracovné skúsenosti, zlepšiť sa v angličtine, získať možnosti cestovať a vlastný sebarozvoj?

Čítať viac