Monthly Archives: január 2015

  • 2

Dobrovoľníctvo v zahraničí

Category:Možnosti pre vás

Možnosť vycestovať do zahraničia v rámci programu “Európsky zbor solidarity” a je skvelou príležitosťou pre mladých ľudí ako získať nové skúsenosti, vedomosti, zlepšiť sa v angličtine, naučiť sa jazyk hostiteľskej krajiny, spoznať novú krajinu a jej kultúru, získať nových priateľov a ešte k tomu byť aj prospešní miestnej komunite! Dĺžka projektov je rôzna, môže trvať 2 týždne, 3 mesiace alebo aj celý rok.

Program funguje už viac ako 20 rokov, v minulosti sa volal “Európska dobrovoľnícka služba”, preto je možné nájsť viac informácií o programe či skúsenostiach iných dobrovoľníkov pod takýmto názvom.

Program funguje aj v súčasnosti, počas Covid 19, informácie k aktuálnej situácii nižšie.

Čítať viac


  • 0

Tréning “VIVID” v Bruseli

Category:Príbehy účastníkov

Ešte bolo len krátko po Silvestri (11.januára) keď sme sa už my tri Slovenky tešili na náš týždňový pobyt v meste Európskeho parlamentu, kvalitnej čokolády, piva a známej sochy cikajúceho chlapca…áno, správne v Bruseli. Jednalo sa o tréning v rámci programu Erasmus+ s názvom „Vivid „ na ktorý sme sa dostali vďaka slovenskej vysielajúcej organizácii ADEL. Účastníci projektu pochádzali zo Španielska, Portugalska, Grécka, Slovenska, Turecka, Macedónska, Českej republiky, Bulharska, Belgicka, Talianska, Rumunska a Čiernej hory.  Tréning bol zameraný hlavne na sociálne podnikanie a kreativitu a viedli ho ostrieľaní lídri a facilitátori Miguel, Diego a Noemie.

Čítať viac