Monthly Archives: marec 2019

  • 0

Spolupracujeme už aj so speváčkou ZAZ

Category:Rôzne

Keď nám zavolali a neskôr poslali email z tímu „ZAZ“ ohľadom spolupráce a účasti na koncerte, ani sme poriadne netušili sme o koho ide. Neskôr sme samozrejme zistili, že ide o celkom známu a populárnu francúzsku speváčku, skutočným menom Isabelle Geffroy, ktorá nielenže krásne spieva, ale snaží sa svojim menom aj pomáhať a vytvárať lepší svet pre nás všetkých a preto si vytvorila svoju vlastnú sieť s názvom ZAZimut (https://zazimut.org/en/). Ide o sieť rôznych organizácii, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty a ktorí sa spolu budú podieľať na rôznych projektoch, ktoré prispievajú spoločnosti a viac rešpektujú všetky živé veci.

Čítať viac

  • 0

Talianska ukážka podnikania na vidieku dopadla na výbornú

Category:Príbehy účastníkov

Kdesi som počula, že necestujeme, aby sme utiekli pre životom, ale aby život neutiekol pred nami. Od 4. do 11. februára sa o tom dostatočne presvedčila aj naša päťčlenná slovenská skupina bažiaca po nových zážitkoch v malom mestečku Mileto na juhu Talianska. Cesta cez Košice, Budapešť, Rím a Lamezia Terme sa, samozrejme, nezaobišla bez klasických cestovateľských zhonov, ale myslím si, že naplno sme si ten taliansky pohodový život začali vychutnávať, keď sme zahryzli do pizze a lasagní na letisku v Ríme. Po stretnutí sa vo finálnej zostave na letisku Lamezia Terme nás ani Talian, ktorý nás viezol do Mileta a nevedel po anglicky či španielsky, vôbec nevystresoval. Hneď po príchode nás okrem pálm, opustených zákutí, ktorým dáva letná sezóna zabrať a daždivého počasia, privítali naši talianski organizátori s ich tradičnou pizzou a hneď v ten večer sme sa stihli zoznámiť aj s niektorými skupinami, ktoré už tiež stihli doraziť.

Čítať viac

  • 0

Cesta objavovania nových horizontov improvizácie

Category:Príbehy účastníkov

….začala hneď na začiatku cesty na tréning.

Vstúpili sme do malebnej Europsko-Aziskej krajiny Gruzínsko. Táto krajina na mňa pôsobila zo začiatku chaoticky, ale postupom času som nachádzal istý poriadok v chaose a to bola vec, ktorá sa veľmi hodila k našej téme Improvizácie. Prečo?  Lebo naši tréneri nám predstavili improvizáciu v úplné novom svetle.

Čítať viac

  • 0

Ako sme spoznávali (nie len) európsku kultúru

Category:Príbehy účastníkov

Na projekte Entrepreneurship Skills For Youth sme sa zúčastnili celkovo piati Slováci v období od 2.2. do 10.2. . Niektorí sme v čase konania tréningu mali prestávku medzi semestrami, ktorú sme sa rozhodli využiť na neformálne vzdelávanie. Iní museli obetovať svoj čas v škole. Ako miesto konania bolo vybrané historické mesto Szeged – v meste, v ktorom už po príchode na vlakovú stanicu na vás vplýva história doslova z každej strany. Po absolvovaní jazdy električkou naprieč centrom mesta sme boli orientovaní v krásnych apartmánoch priamo v srdci mesta.

Čítať viac

  • 0

O sociálnom podnikaní na tréningu v Španielsku

Category:Príbehy účastníkov

Sprava o schválení mojej účastí na tréningu Drive the Change, ktorý sa uskutočnil hneď na začiatku roka od 11. do 18.1. v Torremolinos (Malaga, Španielsko), ma veľmi potešila. Nielen preto, že vidina slniečka a príjemných jarných teplôt na juhu Španielska sa počas chladných zimných a zamračených mesiacov tu na Slovensku zdala úžasná, ale aj z dôvodu témy tréningu, ktorou bolo sociálne podnikanie.

Čítať viac